Ten dienste van het intermediairU als verzekeraar bent misschien wél of misschien geen voorstander van CAR. Uw intermediair worstelt echter met het CAR-vraagstuk: wél of geen serviceabonnement invoeren, wél of geen uurtarief rekenen, wél of geen provisie-afhankelijkheid van de verzekeraar? Als verzekeraar wilt u boven alles uw intermediair op een uitstekende manier van dienst kunnen zijn. Bovendien wilt u uw intermediair wellicht een netto premie kunnen bieden. Factua biedt de oplossing!

De oplossing van Factua

Een intermediair die een klant een netto premie aanbiedt, bepaalt zelf zijn tarief. Echter, een netto premie zonder provisie betekent tegelijkertijd zelfstandig factureren aan de klant en vervolgens niet meer maandelijks zijn inkomen terugziet in de rekening courant. En dat is voor veel intermediairs een tijdrovende en onzekere bezigheid. Facturen moeten immers worden verstuurd en de problematiek van niet betalende klanten wordt in huis gehaald. Om uw intermediair zo goed mogelijk te ondersteunen, kunt u daarom kiezen voor een samenwerking met Factua. U als verzekeraar biedt daarbij de verzekeringsoplossing, waar Factua zorgt voor de betalingsoplossing. Of het hier nu gaat om fee’s, uurtarieven of serviceabonnementen, Factua kan perfect aansluiting vinden bij de filosofie van de verzekeraar of bank. Hierdoor kunt u netto verzekerings-, vermogens- of bancaire producten en oplossingen aanbieden, zonder daarbij voorbij te gaan aan de beloningsproblematiek van het intermediair.

Factua neemt de alle betalingsvraagstukken over van het intermediair. Maar, ook het bepalen van de inhoud van overeenkomsten tussen intermediair en klant, inclusief bijbehorende voorwaarden, behoren tot de expertise van Factua.

Voordelen

Factua biedt een mogelijkheid waarmee het intermediair compleet onafhankelijk kan werken. Omdat de facturatieproblemen uit handen worden genomen, krijgt het intermediair gegarandeerd betaald voor zijn diensten. Naast deze zekerheid heeft het intermediair tevens het gemak dat veel administratie hem uit handen wordt genomen en dat hij professioneel ondersteund wordt voor al zijn vragen op dit vlak. Hierdoor houdt hij meer tijd over voor advies en kan hij kiezen voor professionele verzekeraars die dit ondersteunen.

Samenwerkingsverband

Een integratie met Factua kan voor een intermediair een meerwaarde zijn om met een specifieke verzekeraar samen te werken. Factua bekijkt samen met een verzekeraar op welke manier een individuele samenwerking het beste kan worden opgezet.
Bel 078 - 611 45 00 voor een afspraak of vul het contactformulier in.

 

De oplossing van Factua

  • Past binnen de huidige CAR discussie
  • Stimuleert onafhankelijkheid
  • Maakt werken met netto premies mogelijk