Factua in overleg met banken en verzekeraars

Serviceabonnement kost gemiddeld € 28,95 per maand

De prijs voor een gemiddeld serviceabonnement in Nederland bedraagt op dit moment € 28,95 per maand. Dit bedrag berekende Factua op basis van 176 bij hen aangesloten intermediairs met in het totaal ruim 21.000 aan lopende serviceabonnementen. “Dat we in korte tijd veel intermediaire kantoren bereikten, bleef ook bij banken, verzekeraars en daaraan verwante nieuwkomers niet onopgemerkt. We zijn daarom met deze partijen in gesprek gegaan en inmiddels zijn de eerste vijf contracten rond. Negen andere initiatieven tot samenwerking zijn in een ver gevorderd stadium. Bovendien zijn er diverse gesprekken met een aantal grote serviceproviders”, zegt Udo Koerselman, woordvoerder van Factua.

Abonnementstarief €11,45 per maand hoger dan verwacht

Het gemiddelde tarief van € 28,95 is een gemiddelde dat weer is opgebouwd uit andere gemiddelden: zo kost een abonnement waarin geen schade wordt meegenomen gemiddeld € 40,57. Dit zijn over het algemeen leven-, hypotheek- en/of zakelijke abonnementen. Bij een schadeabonnement ligt dit gemiddelde op € 22,26. “Een hoger tarief dan dat wij eigenlijk hadden gedacht. Iedereen in de financiële sector sprak eerder nog over een bedrag van tussen de € 12,50 en € 17,50 voor een schadeabonnement. Het gemiddelde bedrag van € 22,26 ligt hier fors boven”.

30 tot 35 nieuwe kantoren per maand

“Factua heeft op dit moment iets meer dan 200 aangesloten advieskantoren. Daarvan zijn er al 176 die bij Factua actief aan de slag zijn met abonnementen. Een hoge score. Intermediairs zoeken een oplossing voor hoe ze kunnen factureren, hoe een abonnement precies opgezet moet worden en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun klanten ook écht betalen. Hiervoor heeft Factua met succes de overstapmap geïntroduceerd. Op dit moment loopt het storm en sluiten iedere maand 30 tot 35 nieuwe kantoren zich bij ons aan”, vervolgt Koerselman.

Grote ambities Factua

“Door de interesse van steeds meer verzekeraars en daaraan verwante nieuwkomers kunnen we in één keer exponentieel groeien. Onze doelstelling is om eind 2014 minimaal 1.500 aangesloten kantoren te hebben. Een goede ontwikkeling waar zowel verzekeraar en intermediair van profiteren. En uiteraard ook de klant, waar de discussie om begonnen is.”, aldus Koerselman.Overig nieuws


 

De oplossing van Factua

  • Klantfacturatie volledig uit handen
  • Niet meer herinneren en aanmanen
  • 100% zekerheid van betaling
  • Hulp bij de overgang naar serviceabonnementen
  • Eenvoudige afdracht van assurantiebelasting