Intermediair bij letselschade

Dit kunt u als intermediair doen bij letselschade

Gepubliceerd op
5.921 keer gelezen

Sinds de uitbraak van corona wandelen we meer en stappen we vaker op de fiets. Daarnaast pakken we sneller de auto om het openbaar vervoer te mijden. Ook zijn er meer spelende kinderen op straat, zeker met dit mooie weer. Dit zorgt voor extra risico’s en vergroot de kans op ongevallen. En dus ook letselschade. Lees hoe u er als intermediair kunt zijn voor uw relaties en waar u rekening mee kunt houden.

Wat te doen bij letselschade?

Stel een van uw klanten wordt op de fiets geschept door een auto en loopt hierdoor letselschade op. De gezondheid en het herstel van uw klant staan uiteraard voorop. Maar het ongeval kan ook nadelige financiële gevolgen hebben voor uw klant. Zo is er vaak sprake van fysieke en materiële schade. Het kan ook zo zijn dat uw klant vanwege letsel tijdelijk niet kan werken en hierdoor inkomsten misloopt. Of dat een huishouden ernstig ontwricht wordt. Voor al deze zaken is het mogelijk om een schadevergoeding te krijgen. Dit bedrag loopt al snel in de duizenden euro’s.

Als intermediair kunt u hierin een ondersteunende rol bieden. Uw klant heeft in dit geval namelijk bijna altijd recht op een schadevergoeding. Het maakt niet uit of er sprake is van licht letsel, zoals gekneusde voet, of zwaar letsel met blijvende invaliditeit tot gevolg. Een fietser of wandelaar is namelijk een zwakke verkeersdeelnemer. Dit geldt ook bij een aanrijding door een scooter, brommer of ander motorvoertuig.

Rechten schadevergoeding

Wanneer een fietser of voetganger door een auto of ander motorvoertuig wordt aangereden, is er vrijwel altijd recht op een vergoeding:

  • 100% vergoeding als de tegenpartij schuldig is.
  • Minimaal 50% vergoeding wanneer uw klant schuldig is.
  • 50 – 100% vergoeding wanneer zowel uw klant als de tegenpartij schuldig zijn.

Schade verhalen, maar waar?

Bij het verhalen van de schade kunt u uw klant bijstaan. De klant kan bij letselschade een beroep doen op de rechtsbijstandsverzekering om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Let er hierbij wel op dat de juristen van een rechtsbijstandsverzekeraar niet altijd gespecialiseerd zijn in letselschade. Ook zijn de reactietermijnen vaak lang door bezittingsproblemen en werkachterstanden. Dit kan gevolgen hebben voor de vergoeding.

Tip: schakel een letselschadespecialist in

Wilt u zeker weten dat uw klant geholpen wordt door een jurist met ruime ervaring in letselschade? Schakel dan een letselschadespecialist in voor het verhalen van de schade. Een letselschadespecialist helpt bij het verhalen van alle extra kosten en misgelopen inkomsten als gevolg van een ongeval. Deze specialisten nemen het gehele juridische proces uit handen en zorgen voor een snelle afhandeling. Zo krijgt uw relatie de vergoeding waar hij of zij recht op heeft.

Samenwerking Factua en Letselhulpservice

Wilt u als intermediair ook van meerwaarde zijn wanneer uw klant betrokken is geweest bij een ongeval met letsel? Kies dan, net als Factua, voor een samenwerking met Letselhulpservice. Dan bent u er zeker van dat uw klant geholpen wordt door ervaren, klantvriendelijke en vakkundige juristen.

Letselhulpservice biedt hulp in heel Nederland en voor alle soorten letsel. Bovendien is de juridische hulp door Letselhulpservice kosteloos voor u én uw klant. Ook benieuwd naar een eventuele samenwerking? Vul het contactformulier in.