Sneller betaald krijgen

Met deze 3 tips krijgt u in 2021 sneller betaald

Gepubliceerd op
6.030 keer gelezen

Vroeg of laat krijgt iedere ondernemer te maken met facturen die te laat betaald worden. En die te laat betaalde facturen drukken op uw cashflow. Is een van uw financiële goede voornemens om meer grip op uw facturen te krijgen? Factua helpt u hier graag bij. We geven 3 tips zodat u sneller betaald krijgt.

1. Wees consistent naar uw klanten

Goed en consistent debiteurenbeheer helpt u om openstaande facturen eerder en beter betaald te krijgen. Doordat u met Factua werkt, herinnert u uw klanten op een structurele manier aan openstaande facturen. Zorg voor een duidelijke factuur. Dit helpt ook bij het beter betaald krijgen van de herinnering, aangezien een kopie van de factuur wordt meegestuurd. Doordat u consistent te werk gaat, weten uw klanten precies wat zij van u kunnen verwachten.

2. Neem drempels voor betalen weg

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur voor een betaalmethode. Zo ook uw klanten. Met Factua kunt u kiezen tussen automatische incasso en, afhankelijk van de verzendwijze, iDeal of acceptgiro. Hiermee verlaagt u de drempel en maakt u het klanten zo makkelijk mogelijk om te betalen.

3. Blijf top of mind bij uw klanten

Een factuur is een betaalverzoek, maar ook een kans op een contactmoment. Verwijs naar een duidelijke, uitgebreide factuur en laat zien wat u heeft gedaan of doet voor de debiteur. Om sneller betaald te krijgen is communicatie met uw klant ook een belangrijk onderdeel. Zo kunt u achterhalen waarom de klant nog niet betaald heeft. Misschien is er iets onduidelijk of heeft de klant een klacht? Persoonlijk contact en goed debiteurenbeheer helpen om de betaaltermijn te verkorten. Geen tijd om al uw relaties zelf te benaderen? Stuur uw klanten dit jaar eens een nieuwjaarswens! Of doe een kort klantonderzoek om contact te onderhouden.

Factua helpt u met beheren!

Met Factua verstuurt en herinnert u klanten op structurele wijze aan de openstaande facturen. Zo verkleint uw stapel openstaande facturen en blijft de cashflow in tact. Heeft u vragen over uw huidige debiteurenflow? Wij zijn er natuurlijk om uw vragen te beantwoorden: mail of bel 078 611 45 00.