Sneller betaald krijgen

Met deze 3 tips krijg je in 2021 sneller betaald

Gepubliceerd op
 48 keer gelezen

Vroeg of laat krijgt iedere ondernemer te maken met facturen die te laat betaald worden. En die te laat betaalde facturen drukken op jouw cashflow. Is een van jouw financiƫle goede voornemens om meer grip op jouw facturen te krijgen? Factua helpt je hier graag bij. We geven 3 tips zodat je sneller betaald krijgt.

1. Wees consistent naar jouw klanten

Goed en consistent debiteurenbeheer helpt je om openstaande facturen eerder en beter betaald te krijgen. Doordat je met Factua werkt, herinner je jouw klanten op een structurele manier aan openstaande facturen. Zorg voor een duidelijke factuur. Dit helpt ook bij het beter betaald krijgen van de herinnering, aangezien een kopie van de factuur wordt meegestuurd. Doordat je consistent te werk gaat, weten jouw klanten precies wat zij van je kunnen verwachten.

2. Neem drempels voor betalen weg

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur voor een betaalmethode. Zo ook jouw klanten. Met Factua kan je kiezen tussen automatische incasso en, afhankelijk van de verzendwijze, iDeal of acceptgiro. Hiermee verlaag je de drempel en maak je het klanten zo makkelijk mogelijk om te betalen.

3. Blijf top of mind bij jouw klanten

Een factuur is een betaalverzoek, maar ook een kans op een contactmoment. Verwijs naar een duidelijke, uitgebreide factuur en laat zien wat je hebt gedaan of doet voor de debiteur. Om sneller betaald te krijgen is communicatie met jouw klant ook een belangrijk onderdeel. Zo kan je achterhalen waarom de klant nog niet betaald heeft. Misschien is er iets onduidelijk of heeft de klant een klacht? Persoonlijk contact en goed debiteurenbeheer helpen om de betaaltermijn te verkorten. Geen tijd om al jouw relaties zelf te benaderen? Stuur jouw klanten dit jaar eens een nieuwjaarswens! Of doe een kort klantonderzoek om contact te onderhouden.

Factua helpt je met beheren!

Met Factua verstuur en herinner je klanten op structurele wijze aan de openstaande facturen. Zo verkleint de stapel openstaande facturen en blijft de cashflow in tact. Heb je vragen over jouw huidige debiteurenflow? Wij zijn er natuurlijk om jouw vragen te beantwoorden: mail of bel 078 611 45 00.