Provisieverbod 2013 komt steeds dichterbij...

Nog even en dan is het 1 januari 2013. Een veelbesproken datum. Het is die dag dat uw organisatie helemaal klaar is voor het direct betalen. Is uw beloningsstructuur al helemaal op orde voor het provisieverbod 2013?

Volgens Bureau D&O is een groot deel van het intermediair en aanbieders op 1 januari 2013 “nog niet klaar” voor de overgang naar directe beloning. Deze bewering deed D&O naar aanleiding van een inventarisatie onder de diverse marktpartijen.

Nog veel te doen

D&O constateert dat er simpelweg nog veel werk aan de winkel is. Zo werken veel adviseurs nog altijd via een provisiesysteem en wordt de beloning vaak nog gefinancierd vanuit de hypotheeksom. Ook constateert D&O dat bij veel intermediairs het inzicht in de kostenstructuur ontbreekt.

Voorbereiding is essentieel

Wat houdt uw dienstverlening in? Wat kost uw dienstverlening? En hoe communiceert u dit allemaal? Om deze vragen te kunnen beantwoorden, is goede voorbereiding essentieel. Eén van de antwoorden luidt: zeg wat u als kantoor doet voor de klant. Veel adviseurs zijn bescheiden. Binnen hun werkzaamheden doen ze heel veel dingen “er gewoon even bij”. Zeer positief als service, maar in de communicatie doet u zichzelf hiermee tekort. Als de klant dit namelijk niet ziet, wil hij er ook niet voor betalen.

Dit is wat u doet

Maar wat doet u allemaal precies? Dat wordt een flinke waslijst. Gelukkig heeft Factua daar al over nagedacht. Factua heeft een opsomming gemaakt van alle voorkomende werkzaamheden binnen een adviserend schade- , hypotheek- en levenkantoor. Dit alles is te vinden in de Overstapmap.

Nog even dus. De tijd begint te dringen om uw organisatie klaar te stomen voor het nieuwe adviseren. De overstapmap van Factua is gratis. Vraag hem snel aan. Onze accountmanagers staan klaar om u te helpen.Overig nieuws


 

De oplossing van Factua

  • Klantfacturatie volledig uit handen
  • Niet meer herinneren en aanmanen
  • 100% zekerheid van betaling
  • Hulp bij de overgang naar serviceabonnementen
  • Eenvoudige afdracht van assurantiebelasting