Ten dienste van de financieel adviseurU als verzekeraar bent misschien wél of misschien geen voorstander van CAR. Uw financieel adviseur worstelt echter met het CAR-vraagstuk: wél of geen serviceabonnement invoeren, wél of geen uurtarief rekenen, wél of geen provisieafhankelijkheid van de verzekeraar? Als verzekeraar wilt u boven alles uw financieel adviseur op een uitstekende manier van dienst kunnen zijn. Bovendien wilt u uw financieel adviseur wellicht een nettopremie kunnen bieden. Factua biedt de oplossing!

De oplossing van Factua

Een financieel adviseur die een klant een nettopremie aanbiedt, bepaalt zelf zijn tarief. Echter, een nettopremie zonder provisie betekent tegelijkertijd zelfstandig factureren aan de klant en vervolgens niet meer maandelijks zijn inkomen terugzien in de rekening-courant. En dat is voor veel financiële adviseurs een tijdrovende en onzekere bezigheid. Facturen moeten immers worden verstuurd en de problematiek van niet-betalende klanten wordt in huis gehaald. Om uw financieel adviseur zo goed mogelijk te ondersteunen, kunt u daarom kiezen voor een samenwerking met Factua. U als verzekeraar biedt daarbij de verzekeringsoplossing, waar Factua zorgt voor de betalingsoplossing. Of het hier nu gaat om fee’s, uurtarieven of serviceabonnementen, Factua kan perfect aansluiting vinden bij de filosofie van de verzekeraar of bank. Hierdoor kunt u netto verzekerings- en vermogensproducten of bancaire producten en oplossingen aanbieden, zonder daarbij voorbij te gaan aan de beloningsproblematiek van de financieel adviseur.

Factua neemt de alle betalingsvraagstukken over van de financieel adviseur, maar ook het bepalen van de inhoud van overeenkomsten tussen financieel adviseur en klant, inclusief bijbehorende voorwaarden, behoren tot de expertise van Factua.

Voordelen

Factua biedt een mogelijkheid waarmee de financieel adviseur compleet onafhankelijk kan werken. Omdat de facturatieproblemen uit handen worden genomen, krijgt de financieel adviseur gegarandeerd betaald voor zijn diensten. Naast deze zekerheid heeft de financieel adviseur het gemak dat veel administratie hem uit handen wordt genomen en dat hij professioneel ondersteund wordt voor al zijn vragen op dit vlak. Hierdoor houdt hij meer tijd over voor advies en kan hij kiezen voor professionele verzekeraars die dit ondersteunen.

Samenwerkingsverband

Een integratie met Factua kan voor een financieel adviseur een meerwaarde zijn om met een specifieke verzekeraar samen te werken. Factua bekijkt samen met een verzekeraar op welke manier een individuele samenwerking het best kan worden opgezet. Bel 078 - 611 45 00 voor een afspraak of vul het contactformulier in.

 

De oplossing van Factua

  • Past binnen de huidige CAR-discussie
  • Stimuleert onafhankelijkheid
  • Maakt werken met nettopremies mogelijk