Uiterste betaaldatum uitstellen

Factua gebruikerstip: de uiterste betaaldatum uitstellen

Gepubliceerd op
 50 keer gelezen

In deze periode hebben veel ondernemers het zwaar. Wil je jouw klant tegemoet komen door bijvoorbeeld uitstel van betaling aan te bieden? Dan heb je de mogelijkheid om de uiterste betaaldatum van de factuur uit te stellen. Hieronder leggen wij je stap voor stap uit hoe je dit doet.

Let wel op, deze mogelijkheid geldt niet voor termijnfacturen. Dit is namelijk al een uitgestelde betaling. Wil je advies hoe je deze klanten tegemoet kan komen? Bel ons dan gerust via 078 611 45 00.

Stap 1: zoek de betreffende factuur erbij door in het dashboard naar ‘Facturen’ te gaan.

Factuur uitstellen

 

Stap 2: zoek hierna op de naam van de debiteur of op het factuurnummer. Bij ‘Weergeven’ kan je een extra selectie maken door bijvoorbeeld te kiezen alleen de openstaande facturen van een bepaalde klant te tonen.

Factuur uitstellen

 

Stap 3: je ziet nu alle facturen die voldoen aan jouw zoekopdracht. Zoek de factuur die je wil uitstellen. Als je met de muis over de factuur gaat, verschijnt er een dropdown-menu. Klik hier op ‘Uitstellen’.

Factuur uitstellen

 

Stap 4: Er verschijnt dan een pop-up scherm. Bij ‘Vervaldatum’ zie je de uiterste betaaldatum die op dit moment staat ingesteld. Deze datum kan je aanpassen door een nieuwe datum op een later moment. Klik tot slot op ‘OK’.

Factuur uitstellen

 

Je hebt de uiterste betaaldatum van de factuur aangepast. Tip: in de factuurgeschiedenis kan je controleren tot wanneer de factuur is uitgesteld en of er een betaling is gedaan door de klant. Betaalt de klant de factuur niet op tijd of maar gedeeltelijk? Hierna loopt het betaalproces weer door zoals je dit van ons gewend bent.

Je kan de klant ook helpen door aan te geven dat de klant het totaalbedrag in delen mag betalen. Stel ook in dit geval de vervaldatum uit. En geef de klant aan dat hij bij iedere losse betaling het factuurnummer volledig meegeeft. Het systeem herkent dit dan automatisch en schrijft de betaling af van het totale bedrag dat open staat.

Bij vragen helpen wij je graag verder. Wij zijn bereikbaar op nummer 078 611 45 00.