relaxte werkplek

Factua, hoe het werkt

De software van Factua is ontwikkeld om ondernemers te ontzorgen en de financiële rompslomp uit handen te nemen. Je houdt als ondernemer natuurlijk altijd zelf de regie. Bij Factua snappen we dat je zorgvuldig met je klanten omgaat. Daar hoort ook het hele proces van facturatie, incasso en betaling bij. Dus jij bepaalt wat je wanneer factureert, wat er op de factuur staat, of je logo op de factuur staat, maar ook wanneer er een herinnering of aanmaning moet komen. Dat klinkt goed, maar hoe werkt dat dan eigenlijk? We nemen je even mee. Wil je meer weten? Vraag gerust vrijblijvend een demo bij ons. We laten het je graag zien. 

Facturatie

SVG

Eenvoudig klantgegevens beheren

Het begint natuurlijk met klantgegevens. En deze wil je zo optimaal mogelijk beheren. Dat gaat bij Factua heel eenvoudig. Gegevens pas je zelf aan op één centrale plek. Vervolgens worden facturen altijd met de nieuwste gegevens verstuurd. Per debiteur zijn alle gegevens in het systeem eenvoudig terug te vinden. Overzichtelijk, snel en simpel. 

SVG

Creëer je eigen lijst met diensten

Op basis van jouw diensten en bijbehorende kosten wordt de factuur samengesteld. Je kan de lijst met diensten en tarieven eenvoudig zelf aanmaken en inrichten. Zo is een factuur snel gemaakt. Wat ook makkelijk is? Jij kiest welk btw-tarief; hoog, laag of geen btw. De software rekent het btw-bedrag uit. Ook als het om assurantiebelasting gaat. 

SVG

Behoud de regie

Jij bepaalt zelf wanneer en hoe een factuur wordt verstuurd. Een losse factuur, termijnfactuur, of een terugkerende factuur in de vorm van een abonnement of contributie. Je kan ook zelf de betalingstermijn ingeven. Het is allemaal mogelijk! Is de factuur aangemaakt en ingesteld? Mooi! Dan regelt Factua het verder voor je. 

Incasso

Veel betaalmogelijkheden

Inmiddels zijn er ontzettend veel betaalmethoden. En iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Met het systeem bepaal je zelf welke betaalmogelijkheden er worden aangeboden. Natuurlijk zijn populaire betaalmethoden zoals iDeal en automatische incasso mogelijk. Factua heeft namelijk het incassocontract met de bank. Daar kan jij dan gebruik van maken, en zo bespaart het jou bankkosten. Jij hoeft alleen maar de betaalwijze te selecteren. 

Gespreide betalingstermijn maximaal 24 maanden

Actieve controle automatische incasso’s

Er komt veel kijken bij automatische incasso’s. Denk aan het aanmaken van de incasso batch, het indienen bij de bank etc. Dat nemen wij allemaal voor je uit handen. Ook wanneer de incasso niet lukt, volgt Factua dit op. Iedere ondernemer kent het wel. De automatisch incasso is verwerkt, maar de betaling wordt via de bank ingetrokken. Een zogenaamde stornering. Veel systemen lopen hier op vast. Geen zorgen. Storneringen worden binnen de software verwerkt en gekoppeld aan de betreffende factuur. De factuur komt weer open te staan. En dat zie je gelijk in je overzicht. 

Boekhouding

Betaling

SVG

In één oogopslag zien wat betaald is

Betalingen die binnenkomen worden door Factua verwerkt en automatisch gekoppeld aan de betreffende factuur die open staat. In één oogopslag is de status te zien. Handig, want zo behoud je per klant, per debiteur, het overzicht. Heeft de klant betaald, dan storten wij het geld op jouw rekening. Zo heb je razendsnel jouw geld. 

SVG

Standaard automatische opvolging

Altijd vervelend als een factuur openstaat. Opvolging kost vaak veel tijd en energie. Factua maakt debiteurenbeheer een stuk eenvoudiger. Staat een factuur té lang open? Dan verstuurt Factua automatisch de herinnering. Wil je dat liever nog niet? Dat kan. Jij houdt altijd de controle, waardoor factureren persoonlijk blijft.   

SVG

Ondersteuning bij vervolgstappen

Betaalt de debiteur ook na de aanmaning en sommatie niet? Dan is het mogelijk om via Factua een deurwaarder in te schakelen. Zo ben jij hier zo min mogelijk tijd mee kwijt. Eerst wordt een minnelijk traject opgestart, maar een gerechtelijk traject kan ook. Gelukkig zien we dat betalingen via Factua vaak juist eerder gedaan worden. 

Een goed begin

Iedere ondernemer wil het liefste zijn tijd besteden aan zijn business. Het is dus van belang om het facturatie- en incassosysteem zo snel mogelijk goed in te richten. Daar helpen we bij. We geven je alle support bij het inladen van het klantenbestand, inrichten van het systeem. Zo kunnen we goed met je meedenken. Goed om te weten; zoals bij veel webbased software systemen, gaat ook Factua uit van een abonnement met verbruikskosten.

Vraag een demo aan