Gele acceptgiro

Makkelijker betalen met QR-code

Gepubliceerd op
 0 keer gelezen

46 jaar… Zolang hebben we gebruik kunnen maken van de acceptgiro. Twee aan elkaar vastzittende strookjes papier. Een ging in een envelop en de ander bewaarde je in een schoenendoos voor je administratie. Vanaf 1 juni 2023 komt er een einde aan. Het gebruik van de acceptgiro daalt jaarlijks. In 1995, de hoogtijdagen van de acceptgiro, was dit nog 300 miljoen keer per jaar. De verwachting is dat er in 2023 nog maar 2 miljoen worden verstuurd. Van de 10 acceptgiro’s die verstuurd worden, worden er 9 niet gebruikt omdat er liever digitaal betaald wordt.

Eenvoudig digitaal betalen

Factua komt goed beslagen ten ijs en zorgt ervoor dat onze klanten dat ook kunnen. Daarom is digitale betaling al langer een optie bij Factua. Dat is goed, want de ervaring leert dat iDeal facturen eerder betaald worden dan acceptgiro’s. Per oktober kan er bij ons niet meer met acceptgiro betaald worden. Maar het wordt nu wel nóg makkelijker!

QR-code

Met ingang van oktober wordt er bij Factua een QR-code toegevoegd aan de factuur voor jouw klanten. De keuze voor de acceptgiro vervalt hiermee.

  • Ontvangt jouw klant de factuur per e-mail? Dan zit er een iDeal-link in de e-mail en een QR-code op de factuur.
  • Ontvangt jouw klant de factuur per post? Dan kan jouw klant eenvoudig de QR-code scannen voor de snelle digitale betaling via iDeal.

Hoe werkt het?

Aanmaken factuur met QR code
Bij het aanmaken van een factuur of abonnement kies je de betalingswijze iDeal. Eerder kon je hier nog kiezen voor acceptgiro/ iDeal.

Afbeelding
Factue, hoe het werkt - factuur aanmaken

 

Op de factuur wordt een unieke QR-code gemaakt die verwijst naar het juiste betaalscherm. 
Wordt de factuur via e-mail verstuurd, dan zit er zowel een iDeal-link in de e-mail, als een QR-code op de factuur.

Afbeelding
Voorbeeld factuur Factua

Wanneer de QR-code gescand wordt, komt jouw klant automatisch uit bij het betaalscherm van Factua. Alle gegevens zijn dan al ingevuld. De betaling is vervolgens snel en simpel. En natuurlijk veilig 😊.

Afbeelding
factua betaalscherm ideal

Openstaande facturen

Heb je nog openstaande facturen met een acceptgiro? Geen probleem. Factua zet deze facturen direct om naar een digitale factuur mét QR-code voor de iDeal-betaling. Dus wordt er een herinnering gestuurd naar de debiteur? Dan ontvangt jouw klant de factuur met QR-code en is betalen makkelijk. 

Factua helpt

Heb je nog vragen? Bel 078 611 45 00 of mail. Onze specialisten staan klaar om je te helpen!