Thuiswerken

Zo creëer je zekerheid in onzekere economische tijden

Gepubliceerd op
 48 keer gelezen

De maatregelen die genomen zijn om de volksgezondheid te beschermen hebben grote invloed op bedrijven, intermediairs en organisaties. Ook jij zal dit waarschijnlijk merken in een afname van afspraken of opdrachten. Maar ondanks dat deze situatie zorgt voor de nodige uitdagingen, biedt het juist ook nieuwe kansen.

Blijf zichtbaar

Het is belangrijk om zichtbaar te blijven voor relaties, leden en klanten. Juist in deze tijd, waarin je waarschijnlijk minder fysieke afspraken hebt. Zo weet je wat er speelt en kan je hier tijdig op inspelen.

  • Contact houden: wees proactief en laat zien dat je er nog steeds bent. Bel en neem de rol van vertrouwenspersoon op je. Wanneer je op tijd op de hoogte bent van eventuele problemen, kan je ook op tijd hulp bieden. En je weet welke klanten en relaties de komende tijd extra aandacht nodig hebben.
  • Meer communicatiemiddelen: afspraken inplannen via Skype, Teams of Zoom is het nieuwe normaal. Bied daarom klanten ook in de toekomst de keuze: online of face-to-face contact. De kans is groot dat we straks helemaal gewend zijn aan het idee om op afstand een afspraak te maken. En het scheelt je reistijd. Win-win!
  • Inspelen op wat er leeft: krijg je vaak dezelfde vragen? Maak hier een Q&A van en plaats deze op jouw website of verstuur hierover een nieuwsbrief naar jouw klanten of relaties. Hiermee geef je aan dat je meedenkt en weet wat er speelt. 

Spreid inkomsten

Wil je in deze vreemde tijd meer zekerheid over jouw eigen inkomsten? Dan is het belangrijk om nu al vooruit te kijken. Welke vaste geldstromen zijn er en blijven deze in de toekomst wel bestaan? Wat kan je doen om jouw relaties juist nu aan je te binden. Zijn jouw diensten en/of producten aan te bieden in abonnementsvorm? De voordelen van abonnement of service-abonnement als verdienmodel:

  • Je bouwt meer zekerheid in jouw inkomstenstroom. Een abonnement zorgt voor een betere klantbinding en zorgt dat je minder afhankelijk van eenmalige transacties.
  • Aan een abonnement is vaak een automatische incasso verbonden, wat zorgt voor optimaal betalingsgemak voor jou en jouw relaties. Je hebt hier geen omkijken naar.
  • Een abonnement biedt meer zekerheid dat facturen op tijd worden betaald.

Wij staan klaar voor advies

Een abonnement zorgt voor zekerheid in jouw inkomstenstroom. En dat is juist in deze tijd een fijne gedachten. Wil je jouw product of dienst aanbieden in abonnementsvorm? Ga naar www.factua.nl/contact of bel 078 611 45 00.