5 redenen om Factua in te schakelen

5 redenen om Factua in te schakelen

Gepubliceerd op
7.691 keer gelezen

Facturen maken, versturen, gelden incasseren en dan nog de opvolging als uw klant niet betaalt. Veel administratie, waar veel tijd in zit. Tijd die ook besteed kan worden aan de kernactiviteiten van uw bedrijf of vereniging. Er is een oplossing! Factua biedt een volledig geautomatiseerd facturatie- en incassosysteem. 5 redenen waarom u daar van kan profiteren!

 

1. Alles kan: eenmalige- of terugkerende facturen

Geen enkele onderneming of vereniging is hetzelfde. En dat hoeft gelukkig ook niet. Wij bieden oplossingen op maat. Of u nu een uurtje factuurtje wilt versturen, de jaarlijkse contributie wilt innen of iedere maand een doorlopend abonnement wil factureren: in ons facturatie- en incassosysteem voert u zelf eenmalig of terugkerende facturen in. Moeilijk? Nee hoor! U dient de factuur in, wij doen de rest.

 

2. Maak en verstuur een onbeperkt aantal facturen

Facturen maken, inboeken, versturen en dan nog ergens digitaal bewaren. Voor velen een tijdrovend klusje. Wat moet er ook alweer opstaan? Is de BTW goed berekend? Naar welk e-mailadres moet de factuur verstuurd worden? Er is veel waar u aan moet denken voor een factuur de deur uit is. Als u bij ons aanklopt, is het met een paar drukken op de knop zo geregeld. Via ons systeem kunt u uw werkzaamheden invoeren, bundelen en vervolgens zo op een factuur inschieten. Ook kiest u zelf welk btw-tarief van toepassing is: geen, laag of hoog. De factuur wordt automatisch aangemaakt en door ons verstuurd. Hoeveel het er ook zijn! Via Factua kunt u een onbeperkt aantal facturen en/of abonnementen invoeren, versturen en incasseren.

 

3. Plan zelf het betaalmoment

Klant A die de rekening liever halverwege de maand betaalt, klant B die de factuur liever op de laatste dag van de maand betaalt. Zoveel klanten en dus zoveel verschillende wensen. Wij kunnen uw factuur iedere dag van de maand incasseren. U bepaalt. Natuurlijk is dit ook prettig voor uw relatie met de klant. Bijkomend voordeel: u hoeft zelf geen incassobestanden meer aan te maken en in te lezen bij de bank. Factua is er voor u, de incassant!

 

4. Krijg facturen sneller betaald

Niet geheel onbelangrijk. Niets is zo frustrerend als constant maar controleren of uw klant de factuur heeft betaald. Bankafschriften lezen wij daarom voor u in. Zo hoeft u zelf niet te kijken welke factuur is betaald en welke nog openstaat. Wij zorgen dat uw klant betaalt binnen de door u gestelde termijn. Als uw klant heeft betaald, storten wij het bedrag op uw rekeningcourant. Zo heeft u razendsnel uw geld op uw rekening!

 

5. Voorkom onbetaalde facturen

Het versturen van betalingsherinneringen kan onnodig veel tijd kosten. Bovendien is het geen leuk klusje. Voorkom dat facturen open blijven staan. Wij zorgen voor een strakke opvolging van uw facturen. We versturen namens u herinneringen, aanmaningen en sommaties. U zit hier zelf niet tussen, maar u heeft uiteraard wel invloed op wanneer u dit wilt! Is een gang naar de rechtbank onvermijdelijk? Dan kunnen we een traject starten als u dat wil. Lees hier het laatste nieuws over het betalen van kosten aan de rechtbank.

Gratis advies aanvragen? Of benieuwd naar een demo versie van ons facturatie- en incassosysteem? Neem contact op!

Bel 078 611 45 00 of laat via het contactformulier uw gegevens achter. Onze specialisten staan klaar om u te helpen!