Factua gebruikerstip

Gebruikerstip: abonnementen bewerken

Gepubliceerd op
111.999 keer gelezen

Wist je dat je in Factua eenvoudig zelf abonnementen kunt bewerken? Wel zo handig als er iets wijzigt bij jouw klant, of wanneer je zelf een wijziging wil doorvoeren. 

Actief abonnement aanpassen

Wanneer er binnen een actief abonnement iets wijzigt, kun je dit op klantniveau aanpassen. Bijvoorbeeld wanneer de klant een tweede auto krijgt en deze moet worden opgenomen in het service-abonnement. Of omdat je als gebruiker een wijziging in de abonnementen wil doorvoeren.

Zoek als eerste het abonnement op dat je wil aanpassen. Ga vervolgens met de muis op de Abonnementsregel staan en kies in het drop down menu voor bewerken.

Afbeelding
Dashboard Factua


Voorbeeld wijziging

Stel je wil de Combinatie van werkzaamheden 1 wijzigen door bullet 2 te verwijderen en bullet 5 aan te passen. Selecteer hiervoor de regel van bullet 2 en druk op delete om de regel te verwijderen. Vervolgens kan je bij bullet 5 eenvoudig de aanpassing typen in de regel.

Wil je eventueel de prijs aanpassen? Klik dan op het Klokje voor de combinatie van werkzaamheden 1 en pas het tarief aan. Staat alles goed en wil je de wijziging definitief maken? Klik dan op indienen.

Afbeelding
Indienen Factua

 

Het kan ook voorkomen dat een Combinatie van werkzaamheden komt te vervallen en er een nieuwe combinatie van werkzaamheden voor in de plaats komt. In dat geval moet je eerst nagaan welke werkzaamheden je wil toevoegen, om vervolgens de nieuwe combinatie van werkzaamheden te maken.

Let op: een Combinatie van werkzaamheden kan alleen uit hetzelfde soort belastingtype bestaan. Een combinatie van werkzaamheden met bijvoorbeeld belastingtype assurantiebelasting en belastingtype BTW Hoog is dus niet mogelijk.

Nieuwe combinatie van werkzaamheden aanmaken

Ga in het dashboard naar Werkzaamheden en kies voor nieuw:

Afbeelding
Werkzaamheden Factua

 

Heb je alle ontbrekende werkzaamheden met het juiste belastingtype toegevoegd? Dan ga je naar het dashboard Combinaties. Ook hier kies je voor nieuw.

Afbeelding
Combinaties Factua

 

Bepaal de naam, de rubriek en de prijs van de Combinatie van werkzaamheden. Kies het belastingtype en selecteer de gewenste werkzaamheden uit de lijst Werkzaamheden aanwezig in het systeem en voeg deze toe aan Werkzaamheden in deze combinatie. Kies opslaan en een nieuwe Combinatie van werkzaamheden is gemaakt.

Na het aanmaken van deze nieuwe combinatie van werkzaamheden, kan je deze combinatie ook kiezen bij een actief abonnement. 

Heb je nog vragen over het bewerken van abonnementen? Bel 078 611 45 00 of mail. Onze specialisten staan klaar om je te helpen!