Factua gebruikerstip

Gebruikerstip: abonnementen bewerken

Gepubliceerd op
31.276 keer gelezen

Wist u dat u in Factua eenvoudig zelf abonnementen kunt bewerken? Wel zo handig als er iets wijzigt bij uw klant, of wanneer u zelf een wijziging wilt doorvoeren.

Actief abonnement aanpassen

Wanneer er binnen een actief abonnement iets wijzigt, kunt u dit op klantniveau aanpassen. Bijvoorbeeld wanneer de klant een tweede auto krijgt en deze moet worden opgenomen in het service-abonnement. Of omdat u als gebruiker een wijziging in de abonnementen wil doorvoeren.

Zoek als eerste het abonnement op dat u wilt aanpassen. Ga vervolgens met de muis op de Abonnementsregel staan en kies in het drop down menu voor bewerken.

Afbeelding
Dashboard Factua


Voorbeeld wijziging

Stel u wilt de Combinatie van werkzaamheden 1 wijzigen door bullet 2 te verwijderen en bullet 5 aan te passen. Selecteer hiervoor de regel van bullet 2 en druk op delete om de regel te verwijderen. Vervolgens kunt u bij bullet 5 eenvoudig de aanpassing typen in de regel.

Wilt u eventueel de prijs aanpassen? Klik dan op het Klokje voor de combinatie van werkzaamheden 1 en pas het tarief aan. Staat alles goed en wilt u de wijziging definitief maken? Klik dan op indienen.

Afbeelding
Indienen Factua

 

Het kan ook voorkomen dat een Combinatie van werkzaamheden komt te vervallen en er een nieuwe combinatie van werkzaamheden voor in de plaats komt. In dat geval moet u eerst nagaan welke werkzaamheden u wilt toevoegen, om vervolgens de nieuwe combinatie van werkzaamheden te maken.

Let op: een Combinatie van werkzaamheden kan alleen uit hetzelfde soort belastingtype bestaan. Een combinatie van werkzaamheden met bijvoorbeeld belastingtype assurantiebelasting en belastingtype BTW Hoog is dus niet mogelijk.

Nieuwe combinatie van werkzaamheden aanmaken

Ga in het dashboard naar Werkzaamheden en kies voor nieuw:

Afbeelding
Werkzaamheden Factua

 

Heeft u alle ontbrekende werkzaamheden met het juiste belastingtype toegevoegd? Dan kunt u naar het dashboard Combinaties gaan. Ook hier kiest u voor nieuw.

Afbeelding
Combinaties Factua

 

Bepaal de naam, de rubriek en de prijs van de Combinatie van werkzaamheden. Kies het belastingtype en selecteer de gewenste werkzaamheden uit de lijst Werkzaamheden aanwezig in het systeem en voeg deze toe aan Werkzaamheden in deze combinatie. Kies opslaan en een nieuwe Combinatie van werkzaamheden is gemaakt.

Na het aanmaken van deze nieuwe combinatie van werkzaamheden, kunt u deze combinatie ook kiezen bij een actief abonnement. 

Heeft u nog vragen over het bewerken van abonnementen? Bel 078 611 45 00 of mail. Onze specialisten staan klaar om u te helpen!