E-commerce: de voordelen van het nieuwe iDEAL

De voordelen van het nieuwe iDEAL

Gepubliceerd op
 82 keer gelezen

Betalen via iDEAL is niet meer weg te denken in Nederland. Liefst 7 op de 10 online transacties lopen via iDEAL. Daarom praten we je bij over een aantal verbeteringen die het online betaalmiddel heeft doorgevoerd om online betalen nog makkelijker te maken. 

Nog makkelijker betalen voor webshopgebruiker

Online betalen wordt steeds makkelijker. Ook bij Factua. Zo krijg je bij ons sinds eind 2022 een QR-code op je factuur voor klanten. Bij iDEAL zijn de veranderingen vooral gericht op een verbeterde betalingservaring voor webshops. Deze ontwikkelingen zijn dus relevant als je een webshop hebt. Het betalingsproces is nu nog efficiënter en natuurlijker. Ook moet het nieuwe ontwerp zichtbaar zijn op alle apparaten. Het maakt dus niet uit op welk type mobiel, tablet of desktop webshopgebruikers betalen.

In het gebruik van Factua verandert er nu niets. De QR-code voor een iDEAL betaling blijft zoals deze is. Komen er nog interessante ontwikkelingen vanuit iDEAL die jouw gebruik van Factua makkelijker maken, dan kijken we naar een implementatie hiervan.  

Hogere conversies

Als een klant bij een webshop wil betalen, kan hij nu zelf kiezen hoe hij zijn betaling wil goedkeuren. Dit vergroot de kans dat de klant in zijn online winkelwagen blijft. Bovendien kan de verbeterde gebruikerservaring zorgen voor hogere conversiepercentages. Een win-winsituatie dus. iDEAL heeft drie nieuwe opties. De eerste optie hieronder is voor Factua-gebruikers de belangrijkste toevoeging. De andere uitbreidingen zijn vooral interessant bij webshopbetalingen. De uitbreidingen op een rij: 

  1. Betalen via een QR-code. De belangrijkste toevoeging is de QR-code die nu op de iDEAL-betaalpagina verschijnt. Als je klanten via desktop betalen, kunnen ze deze code met hun mobiel scannen en direct vanaf hun bankapp betalen. Het risico dat je klanten afhaken in het betaalproces, wordt daardoor kleiner. Nog niet alle banken hebben de uitbreidingen van iDEAL doorgevoerd in hun systemen. Daardoor is het nu nog niet altijd mogelijk om een QR-code te scannen op een desktop. Met de verdere ontwikkeling van iDEAL is de verwachting dat deze optie wel beschikbaar komt. 
  2. De Checkout bij een webshop. Een klant vult zijn adresgegevens in, waarna deze worden toegevoegd aan de betaling. Hierdoor hoeft de klant niet steeds een nieuw account aan te maken.
  3. De optie ‘Snel bestellen’ bij een webshop. Als de klant wil betalen, krijgt hij een pushbericht op zijn mobiel en kan hij direct goedkeuring geven in zijn bankapp. 

Nieuwe uitbreidingen die eraan komen

Binnenkort komt iDEAL opnieuw met een aantal nieuwe uitbreidingen. Deze zijn vooral gericht op het moment waarop klanten willen betalen. Zo krijgen klanten de keuze om later of in delen te betalen. Ook kunnen zij ervoor kiezen om maandelijkse betalingen automatisch in te plannen. 

Factua helpt

Heb je nog vragen over iDEAL of de QR-code die op jouw Factua-facturen staat? Bel 078 611 45 00 of mail. Onze specialisten staan klaar om je te helpen!