Van intermediair naar financieel regisseur

Van intermediair naar financieel regisseur

Gepubliceerd op
 50 keer gelezen

De staatsloterij werd dit jaar gewonnen door een gezin met schulden. Vlak voordat ze 15 miljoen wonnen, verkocht vader nog een televisie via Marktplaats om rekeningen te kunnen betalen. Helaas is dit droomscenario niet voor iedereen werkelijkheid. Toch blijkt uit onderzoek van de Volksbank Barometer financiële onbezorgdheid (2018) dat 35% zich zorgen maakt om zijn of haar financiële situatie. Welke rol kan een intermediair hierbij spelen?

 

De rol van een intermediair

In Nederland werken ongeveer 60.000 Wft-gediplomeerde financieel adviseurs (intermediairs). Dat is 1 adviseur per 300 inwoners. Een intermediair heeft een bijzondere positie. Hij of zij heeft een directe relatie met de consument, en denkt mee over wat over wat zij nodig hebben.

 

De rol van een financieel regisseur

Denk jij ook verder dan alleen jouw eigen product? Dan treed je niet zozeer op als aanbieder van financiële producten en diensten (intermediair), maar als financieel regisseur. Je zorgt ervoor dat producten en diensten aansluiten op de financiële behoefte, maar denkt daarnaast ook mee hoe je de financiële situatie van jouw relatie kan verbeteren.

 

Recht op tegemoetkomingen?

Stap één op de weg naar een financieel regisseur, is inzicht krijgen in alle inkomsten en uitgaven. Vervolgens kan je checken of iemand recht heeft op landelijke tegemoetkomingen of gemeentelijke subsidies. Vooral voor lagere inkomens zijn er verschillende regelingen voor inkomensondersteuning. Denk aan toeslagen zoals kindgebonden budget of zorgtoeslag. Vaak zijn er via gemeentes ook kortings- en subsidieregelingen voor sport of culturele activiteiten.

 

Word een financieel regisseur!

Een goede inventarisatie van alle mogelijkheden kan jouw klanten al snel honderden euro’s opleveren. En daarvoor hoef je zelf geen uren onderzoek te doen. Welke landelijke regelingen er zijn en om welk bedrag het gaat, kan je samen berekenen via berekenuwrecht.nl. De tool vraagt om gegevens van jouw klant, en geeft vervolgens een overzicht van alle regelingen waar jouw relatie gebruik van kan maken. Zo kan je er als intermediair écht voor jouw relatie zijn!