Test

Waarom je in september alert moet zijn op wanbetalers

Gepubliceerd op
 48 keer gelezen

Niet december, maar september is de duurste maand van het jaar. In deze maand vallen jaarlijks de meeste rekeningen op de mat. Schoolgeld, contributie voor de sportclub en normaal gesproken ook creditcardincasso van de zomervakantie. Als ondernemer kan je hierdoor juist in september en oktober te maken krijgen met wanbetalers.

Omgaan met wanbetalers is altijd lastig, maar zeker als je de persoon persoonlijk kent. Factua geeft je graag tips hoe je het beste kunt omgaan met wanbetalers.

Bel met jouw klant of clublid

Kies voor persoonlijk contact en bel de klant of jouw clublid op om te vragen wat er aan de hand is. Misschien is er wat mis gegaan met de betaling of speelt er toch iets anders. Wist je dat een factuur over het algemeen sneller betaald wordt als er telefonisch contact is geweest?

Betalingsafspraak maken

Lukt het echt niet om in één keer te betalen, dan kan je een betalingsafspraak maken. Spreek met de klant of jouw clublid af in hoeveel termijnen hij of zij de factuur betaalt. Let er hierbij op wel op dat de termijnen redelijk zijn: niet te veel termijnen of te kleine bedragen per keer.

Houd hierbij rekening dat dit jou ook het nodige extra werk kost. Naast het controleren of de afgesproken termijnen zijn nagekomen, moet je misschien nog extra herinneringen en andere opvolgingen uitsturen. Maar dit kan eenvoudiger. Met Factua kan je per klant zelf de betaaltermijnen instellen. Bovendien zie je in een oogopslag of een factuur betaald is. Zo heb je er verder geen omkijken meer naar.

Kies voor online debiteurenbeheer

Het kan vervelend zijn om een klant of clublid persoonlijk aan te moeten spreken op de achterstallige betaling. Het uitbesteden van het contributie- of debiteurenbeheer kan de oplossing zijn. Door gebruik te maken van een factureringsysteem zorg je direct voor een betere cashflow.

Factua maakt debiteurenbeheer voor je inzichtelijk en overzichtelijk. Maandelijks ontvang je een rekening-courantoverzicht en wordt het geld aan je overgemaakt. Het factureringsysteem van Factua zorgt namelijk dat de facturen verstuurd worden en het geld wordt geïnd. Ook volgt Factua de gestorneerde betalingen voor jou op. Op deze manier neemt Factua het factureren en incasseren helemaal voor jou uit handen.

Factua helpt je graag!

Al klant bij Factua en advies nodig over debiteurenbeheer? Of heb je hulp nodig bij wanbetalers? Onze adviseur denkt graag met je mee! Nog geen klant en wil je meer weten over de mogelijkheden van Factua voor jou? Bel 078 611 45 00 of stuur een e-mail naar info@factua.nl.