Test

Waarom u in september alert moet zijn op wanbetalers

Gepubliceerd op
5.956 keer gelezen

Niet december, maar september is de duurste maand van het jaar. In deze maand vallen jaarlijks de meeste rekeningen op de mat. Schoolgeld, contributie voor de sportclub en normaal gesproken ook creditcardincasso van de zomervakantie. Als ondernemer kunt u hierdoor juist in september en oktober te maken krijgen met wanbetalers.

Omgaan met wanbetalers is altijd lastig, maar zeker als u de persoon persoonlijk kent. Factua geeft u graag tips hoe u het beste kunt omgaan met wanbetalers.

Bel met uw klant of clublid

Kies voor persoonlijk contact en bel de klant of uw clublid op om te vragen wat er aan de hand is. Misschien is er wat mis gegaan met de betaling of speelt er toch iets anders. Wist u dat een factuur over het algemeen sneller betaald wordt als er telefonisch contact is geweest?

Betalingsafspraak maken

Lukt het echt niet om in één keer te betalen, dan kunt u een betalingsafspraak maken. Spreek met de klant of uw clublid af in hoeveel termijnen hij of zij de factuur betaalt. Let er hierbij op wel op dat de termijnen redelijk zijn: niet te veel termijnen of te kleine bedragen per keer.

Houd hierbij rekening dat dit u ook het nodige extra werk kost. Naast het controleren of de afgesproken termijnen zijn nagekomen, moet u misschien nog extra herinneringen en andere opvolgingen uitsturen. Maar dit kan eenvoudiger. Met Factua kunt u per klant zelf de betaaltermijnen instellen. Bovendien ziet u in een oogopslag of een factuur betaald is. Zo heeft u er verder geen omkijken meer naar.

Kies voor online debiteurenbeheer

Het kan vervelend zijn om een klant of clublid persoonlijk aan te moeten spreken op de achterstallige betaling. Het uitbesteden van het contributie- of debiteurenbeheer kan de oplossing zijn. Door gebruik te maken van een factureringsysteem zorgt u direct voor een betere cashflow.

Factua maakt debiteurenbeheer voor u inzichtelijk en overzichtelijk. Maandelijks ontvangt u een rekening-courantoverzicht en wordt het geld aan u overgemaakt. Het factureringsysteem van Factua zorgt namelijk dat de facturen verstuurd worden en het geld wordt geïnd. Ook volgt Factua de gestorneerde betalingen voor u op. Op deze manier neemt Factua het factureren en incasseren helemaal voor u uit handen.

Factua helpt u graag!

Al klant bij Factua en advies nodig over debiteurenbeheer? Of heeft u hulp nodig bij wanbetalers? Onze adviseur denkt graag met u mee! Nog geen klant en wilt u meer weten over de mogelijkheden van Factua voor u? Bel 078 611 45 00 of stuur een e-mail naar info@factua.nl.