Thuiswerken

Zo creëert u zekerheid in onzekere economische tijden

Gepubliceerd op
5.954 keer gelezen

De maatregelen die genomen zijn om de volksgezondheid te beschermen hebben grote invloed op bedrijven, intermediairs en organisaties. Ook u zult dit waarschijnlijk merken in een afname van afspraken of opdrachten. Maar ondanks dat deze situatie zorgt voor de nodige uitdagingen, biedt het juist ook nieuwe kansen.

Blijf zichtbaar

Het is belangrijk om zichtbaar te blijven voor relaties, leden en klanten. Juist in deze tijd, waarin u waarschijnlijk minder fysieke afspraken heeft. Zo weet u wat er speelt en kunt u hier tijdig op inspelen.

  • Contact houden: wees proactief en laat zien dat u er nog steeds bent. Bel en neem de rol van vertrouwenspersoon op u. Wanneer u op tijd op de hoogte bent van eventuele problemen, kunt u ook op tijd hulp bieden. En u weet welke klanten en relaties de komende tijd extra aandacht nodig hebben.
  • Meer communicatiemiddelen: afspraken inplannen via Skype, Teams of Zoom is het nieuwe normaal. Bied daarom klanten ook in de toekomst de keuze: online of face-to-face contact. De kans is groot dat we straks helemaal gewend zijn aan het idee om op afstand een afspraak te maken. En het scheelt u reistijd. Win-win!
  • Inspelen op wat er leeft: krijgt u vaak dezelfde vragen? Maak hier een Q&A van en plaats deze op uw website of verstuur hierover een nieuwsbrief naar uw klanten of relaties. Hiermee geeft u aan dat u meedenkt en weet wat er speelt. 

Spreid inkomsten

Wilt u in deze vreemde tijd meer zekerheid over uw eigen inkomsten? Dan is het belangrijk om nu al vooruit te kijken. Welke vaste geldstromen zijn er en blijven deze in de toekomst wel bestaan? Wat kunt u doen om uw relaties juist nu aan u te binden. Zijn uw diensten en/of producten aan te bieden in abonnementsvorm? De voordelen van abonnement of service-abonnement als verdienmodel:

  • U bouwt meer zekerheid in uw inkomstenstroom. Een abonnement zorgt voor een betere klantbinding en zorgt dat u minder afhankelijk van eenmalige transacties.
  • Aan een abonnement is vaak een automatische incasso verbonden, wat zorgt voor optimaal betalingsgemak voor u en uw relaties. U heeft hier geen omkijken naar.
  • Een abonnement biedt meer zekerheid dat facturen op tijd worden betaald.

Wij staan klaar voor advies

Een abonnement zorgt voor zekerheid in uw inkomstenstroom. En dat is juist in deze tijd een fijne gedachten. Wilt u uw product of dienst aanbieden in abonnementsvorm? Ga naar www.factua.nl/contact of bel 078 611 45 00.